کابینت کوچک (آپارتمانی)

کابینت کوچک (آپارتمانی) در شرایط کنونی که خانه های ما به اصطلاح قوطی کبریتی شده و افراد مجبورند در خانه هایی با متراژ کوچک زندگی کنند، جادادن اسباب و وسایل منزل هنری است که همه باید بیاموزند .

ما در مقالات متعدد این موضوع را مطرح کردیم که چگونه از فضاهای مختلف استفاده بهینه داشته باشید و حتی از زیر پله و دیگر فضاهای پرت هم بهره ببرید. اگر شما هم برای خرید یخچال یا ماشین لباسشویی، نگران ابعاد آنها و هم‌خوانی با محیط آشپزخانه هستید، این مقاله را بخوانید تا اطلاعاتی درباره اندازه‌های استاندارد لوازم و ابزار موجود در آشپزخانه به دست آورید.

هرچند آشپزخانه یک محل کار در داخل خانه به شمار می‌رود، ولی اتاقی است که کدبانوی خانه بیشتر اوقات خود را در آن سپری می‌کند؛ بنابراین طراحی آن باید در نهایت دقت انجام شود؛ ضمن اینكه اگر در داخل آشپزخانه میز ناهارخوری وجود داشته باشد، محلی مناسب برای جمع شدن افراد خانواده در کنار یکدیگر است و باید فضای مناسبی برای همه افراد فراهم آورد.

نحوه چیدن وسایل آشپزخانه باید طوری باشد که فرد در هنگام کار از راست به چپ حرکت کند.
در طراحی آشپزخانه، نحوه استقرار کابینت‌ها و لوازم باید بر حسب استاندارد باشد تا ضمن اینکه مقدار فضای چرخش و تردد را کاهش می‌دهد، فضای کافی برای حرکت آزادانه را نیز فراهم كند. در صورت امکان، کار به حالت ایستاده باید به حداقل رسیده و وضعیت نامناسب بدن بر حسب کار، ارتفاع وسایل و اندازه بدن فرد کاهش ‌یابد. تامین روشنایی نیز باید متناسب با سطوح کاری باشد.

نحوه چیدن وسایل آشپزخانه باید طوری باشد که فرد در هنگام کار از راست به چپ حرکت کند. این کارها عبارتند از: استفاده از سطوح نگهداری وسایل، آشپزی، تدارک مواد غذایی، شست‌وشوی ظروف در سینک و آبگیری ظروف.

• آشپزخانه‌ها باید طوری ساخته شوند که در جهت شمال به شرق یا شمال به غرب بوده و مجاور باغ‌های گل و گیاه، سبزیجات و زیرزمین باشند.

• عموما آشپزخانه باید به دروازه باغ، در خانه، محل بازی بچه‌ها و حیاط دید داشته باشند و از لحاظ داخلی متناسب با آبدارخانه، ناهارخوری و یك اتاق پررفت و آمد ساخته شوند.

• در یک آشپزخانه مهندسی‌ساز، تمام وسایل، ثابت چیده می‌شوند و سطوح کاری و ذخیره مواد دارند. بهترین مواد مورد استفاده در آشپزخانه نیز، معمولا از جنس چوب (تخته چندلا)، نئوپان و پلاستیک است.

• استفاده از سینک‌های ظرفشویی دو لنگه مناسب‌تر است، چون از یک طرف آن برای آبگیری ظروف و از طرف دیگر برای قرار دادن ظروف کثیف استفاده می‌شود.

•ماشین ظرفشویی باید در طرف راست یا چپ سینک قرار گیرد. اگر فضای آشپزخانه بسیار کوچک باشد،ساختآشپزخانه فشرده، راه‌حل مشکل است. چون چنین آشپرخانه‌هایی به فضای کمی نیاز دارند و متناسب با لوازم دیگر هستند.

• روی سطوح چوبی روباز را می‌توان با پوششی از لاک چوب یا پلاستیک پوشاند.

• قفسه‌های آشپزخانه عموما به‌صورت چوبی یا تخته‌ای با روکش پلاستیکی هستند.

• استفاده از قفسه‌های فلزی برای قرار دادن قابلمه و ماهی‌تابه بهتر است.

•اگر فضای آشپزخانه‌تان کوچک است، بهتر است درهای کشویی یا تاشو نصب كنید، زیرا این درها در هنگام باز شدن، فضای زیادی اشغال نمی‌کنند.

• کابینت‌های طبقه‌دار برای نگهداری ظروف بزرگ و سنگین یا وسایلی که از آن‌ها به ندرت استفاده می‌شود، مناسب است.

•کابینت‌های دیواری، عمق کمی دارند، بنابراین از سطوح کاری آنها می‌توان بدون هیچ مشکلی استفاده کرد. با گذاشتن ظروف چینی داخل این نوع کابینت‌ها می‌توان بدون خم شدن، آن‌ها را برداشت.

• كمدهای یکسره بلند برای نگهداری مواد پاک‌کننده، جارو و… مناسب هستند. ضمن اینكه می‌توان یخچال‌های خانگی کوچک، اجاق گازها یا ماکروویو را با ارتفاع مناسب روی آنها قرار داد.

سینک‌های ظرفشویی و تخته‌های آبگیری ظروف، باید متناسب با داخل کابینت‌های طبقه‌دار باشند، زیرا در داخل این کابینت‌ها می‌توان یک سطل زباله، ماشین ظرفشویی و حتی در صورت لزوم، یک آبگرمکن برقی جا داد.
• وجود دستگاه مکش هوا (هود) در بالای اجاق الزامی است، هودهای مکنده برای این کار بسیار مناسب هستند. یک تفاوت عمده بین سیستم مکش هوا و سیستم چرخشی وجود دارد و آن اینکه در سیستم‌های مکنده، باید حفره‌ای رو به بیرون تعبیه شود در حالی كه هواكش‌های چرخشی، تنها هوا را در فضا به جریان می‌اندازند؛ بنابراین، این سیستم‌ها نسبت به سیستم‌های چرخشی کارآمدتر بوده و بیشتر مورد توجه افراد واقع می‌شوند.

• برای ایجاد فضای کافی به منظور نگهداری و ذخیره مواد در آشپزخانه، باید به ابعاد کابینت‌ها و لوازم داخل آنها توجه کرد.

Leave a Comment!

You must be logged in to post a comment.

Related Posts